Giovanca`s  Biografie door patty Knoops:

Het is Giovanca Hooi niet altijd voor de wind is gegaan. Veel tegenslag heeft haar gemaakt tot wie zij nu is. Juist haar louterende levenservaringen hebben opgeleverd dat zij de problematiek van allerlei soorten mensen goed kan doorgronden.

Giovanca voelt zich in alle opzichten Nederlandse, maar is niet in Nederland geboren. Zij zag het levenslicht in 1973 in Curaçao. Ze was nog maar net 1 jaar oud toen ze te maken kreeg met een dramatische ervaring: haar vader werd veroordeeld tot zes jaar cel vanwege een moord. Mede door deze gebeurtenis was ze al vroeg volwassen. Ze was vijftien toen haar moeder besloot met haar en haar jongere zusje naar Nederland te vertrekken om daar tijdelijk hun intrek te nemen bij een tante in Tilburg. Giovanca vond het wonen in Nederland een verademing en genoot van de vrijheid die ze had. Niet veel later betrokken ze een eigen huis en haar moeder moest aan het werk om het gezin te kunnen onderhouden. Door de werkdruk was ze altijd moe en niet in staat een emotionele band met haar dochters op te bouwen. Om het gebrek aan het zo verlangde warme nest te compenseren nam Giovanca veel taken van haar moeder over. Aangezien Giovanca enerzijds als volwassene moest optreden en anderzijds haar moeders irreëele regels moest opvolgen, leidde dit tot conflicten. Toen Giovanca 17 jaar was en bezig was aan het laatste jaar van de mavo, eiste haar moeder dat zij het ouderlijk huis zou verlaten. Het was een extreme, volledig nieuwe stap in een voor haar nog onbekende wereld.

 

Ze stond er alleen voor, maar wilde koste wat kost blijven leren

Ze behaalde achtereenvolgens een diploma installatietechniek en rondde succesvol een Havo-opleiding af in de avonduren. In de tussentijd was ze doorlopend aan het werk, aanvankelijk bij een metaalbedrijf waar ze hele dagen metaal aan het zagen was. Geestdodend werk en niet iets waar Giovanca blij van werd. Haar vader was lasser geweest, een beroep dat haar altijd geboeid had. De dochter hield ondanks de misstap van haar vader veel van hem en wilde graag in zijn voetsporen treden. Hij had haar een wijze levensles meegegeven: alle vrouwen in zijn leven waren altijd afhankelijk van hem geweest en hij wilde voor haar een ander leven, namelijk dat ze altijd voor zichzelf zou kunnen zorgen. Zijn stimulerende, prikkelende uitspraak “je kunt het anders doen als je het anders wilt” zorgde ervoor dat zij zich vastbeet in haar werk en studie. Binnen drie jaar was zij de rechterhand van de voorman en gaf leiding aan mannen die ouder waren dan zij. Vaak kon ze op creatieve manieren bezig zijn. Ze vervaardigde zelfontworpen mallen en leerde met een lasrobot om te gaan. In haar privéleven waren er wel aardige mannen, soms woonde ze samen, maar nooit langdurig. Het leek rustig vaarwater te zijn, maar helaas zat het haar wederom niet mee. Ze kreeg te maken met seksueel misbruik door een therapeut waar ze bij in behandeling was. Het was haar zoveelste confrontatie met de harde kant van het leven.

“Gretig om haar grenzen te verleggen.”

 

De American Dream

Op haar 25e was ze toch wel aan een serieuze relatie toe. Haar nieuwe vriend was autocadtekenaar en werd door zijn werk overal in het land ingezet. Omdat het gemakkelijker zou zijn voor zijn werk om centraal te wonen, verhuisde hij met Giovanca naar Rotterdam. Ze nam ontslag en vond al snel weer een nieuwe baan in Naaldwijk. Er miste iets, maar wat dat precies was kon zij niet onder woorden brengen. Hatha yoga leek haar op dat moment de oplossing. Giovanca verdiepte zich in de materie en leerde via via Roy Martina kennen, een Antilliaanse arts die emotioneel gezien perfect in evenwicht leek te zijn. Het inspireerde haar en maakte dat ze veel meer luisterde naar haar onderbewustzijn. Dat bracht haar terug tot een van haar grootste wensen, moeder worden. Giovanca had echter eerder te horen gekregen dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen. De yoga, de inspirerende levenswijze van Roy Martina, zijn boek ‘Emotioneel evenwicht’ en het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay, al deze dingen samen zorgden ervoor dat ze het idee kreeg dat zwanger worden toch mogelijk zou kunnen zijn. Ze startte met een serie oefeningen, die ze elke dag om vijf uur in de morgen deed. Ze voelde zich er goed bij, hield vol en het onmogelijke gebeurde: een zwangerschap!

Ze stonden op het punt om naar Amerika te vertrekken omdat Giovanca (gretig als altijd om haar grenzen te verleggen) daar de mogelijkheid wilde gaan onderzoeken om onderwater lasser te worden en te gaan genieten van een vakantie, maar de zwangerschap veranderde alles. Haar moeder had nooit tijd voor haar gehad en was, ook als ze thuis was, niet in staat om haar dochters de liefdevolle aandacht te geven die ze op dat moment nodig hadden. Voor Giovanca was dus een ding zeker, zij wilde zich volledig wijden aan het moederschap om haar kind alle aandacht te geven die het nodig had.

“Vroeger laste ik metaal aan elkaar, nu las ik mensen aan elkaar.”

De geboorte

In 2002 beviel zij van dochter Blue. Giovanca was er echt voor haar dochter: zij besloot voorlopig thuis te blijven om ten volle van haar kind te kunnen genieten. Helaas ging het met de relatie minder goed dan ze had gehoopt. Alles verliep weliswaar in harmonie en haar vriend was een goede vader voor hun dochter, maar er bleek toch geen volledige match te zijn. Giovanca besloot met de toen 1-jarige Blue te verhuizen naar Den Haag en een paar jaar later opnieuw te gaan solliciteren. Blue was al groter en thuiszitten was niet echt haar ding. Ze werd aangenomen als intercedente bij een uitzendbureau en weer wist ze er dankzij haar enorme discipline een succes van te maken. Binnen drie maanden had ze 120 man aan het werk.

In de tussentijd was zij echter ook nog actief in de weer met Reiki en gaf ze aandacht aan haar spirituele reis. Ze volgde Roy Martina en ging ook vaak met hem mee op reis, waarbij dochter Blue altijd van de partij was. Ze gaf regelmatig massages en deed dat met veel plezier, maar realiseerde zich niet dat dat ooit een beroep zou kunnen worden. Totdat zij een collega met rugpijn behandelde. De man was al jarenlang onder behandeling bij een fysiotherapeut vanwege zijn klachten (zonder resultaat overigens) en na haar massage was hij in enkele dagen van zijn rugpijn af. Het was een openbaring en hij raadde haar aan er professioneel mee aan het werk te gaan. Giovanca realiseerde zich op dat moment dat het een passie voor haar was mensen te helpen. Ze verdiepte zich door middel van studie verder op het gebied van massage n spiritualiteit zoals healing, reading, tarotkaarten, meditatie en vuurlopen. Ze onderzocht aandachtig alle mogelijkheden op marketinggebied en liet een website bouwen. Conscious Life was een feit!

Op dit moment is Giovanca sinds 2005 actief als lifestyle coach. Ze doet haar werk met een enorme inzet en passie, zoals ze alles in haar leven altijd voor de volle 100% heeft gedaan. De massages, 1 op 1 coachingsessies en groepsactivititeiten brengen haar zelf ook veel. Ze ontmoet elke dag weer bijzondere mensen en ziet hoe happy en ontspannen mensen kunnen zijn na haar behandeling. Ze is dankbaar voor alles wat zij ervaart en heeft ervaren, zelfs de negatieve dingen uit haar verleden, omdat dat haar heeft gemaakt tot de persoon die ze vandaag is.

Ze heeft nog wel een wens: lassen is nog steeds een van haar passies. Het liefst zou ze, naast haar werk voor Conscious Life, Jouwoplaadpunt twee dagen per week in een eigen atelier aan de slag gaan met haar creativiteit en kunstwerken creëren met haar lasapparaat. Zoals ze zelf zegt: “Vroeger laste ik metaal aan elkaar, nu las ik mensen aan elkaar.” Hoe fantastisch zou het zijn als ze haar lasapparaat ooit weer ter hand kan nemen en die vierde wens uit kan laten komen? Wie Giovanca kent, weet zeker dat ook dit haar ooit gaat lukken!

Successen

Giovanca leert cliënten dat je zelf verantwoordelijk bent voor de successen die je wilt behalen. Zelf is zij daar het levende bewijs van. Ondanks haar roerige verleden, heeft zij in het bedrijfsleven meerdere managementfuncties bekleed, teams tot wel 120 personen aangestuurd en startte zij haar succesvolle bedrijven zonder externe hulp.

Niet voor niets heeft de media haar verschillende keren belicht en was zij in 2017 genomineerd voor de Pearls of the Dutch Caribbean -award. Zie hieronder een compleet overzicht van Giovanca’s mediamomenten.