Emotioneel Evenwicht

Emotioneel Evenwicht

Deze methode is gestoeld op Kinesiologie; het bevorderen van welzijn op alle niveaus van gezondheid.

Met een spiertest worden oorzaken van stress opgespoord, om deze vervolgens weg te nemen met behulp van het masseren op de meridiaan-punten tijdens het uitspreken van affirmaties. (Affirmaties zijn korte krachtige zinnen die je je eigen gaat maken).

Masseren van de angst meridiaan-punten tijdens het uitspreken van affirmaties.

Het onbewuste proces

Je herkent vast wel dat je een patroon of gedachte hebt die zich iedere keer herhaalt. Het kan ook zijn dat je iets heel graag wilt, je heb van alles geprobeerd om het te veranderen, maar het lukt nog steeds niet. Waarom het niet lukt is omdat: op onbewust niveau blokkades aanwezig zijn waardoor geen verandering plaatsvind hoe hard je je best er ook voor doet. Wij vinden onszelf niet waardig genoeg of denken we dat we iets niet kunnen. Dit gevoel kan voortkomen uit:

 • onverwerkte emoties die je hebt meegekregen vanaf de conceptie of tijdens de geboorte (via je ouders);
 • onzekerheden, neuroses, angsten en verdriet (vanuit jouw leefomgeving);
 • emoties die je door de tijd heen zelf hebt ontwikkeld.
 • bepaalde overtuigingen die je jezelf aan hebt gepraat of mee hebt gekregen vanuit je omgeving.

 

Bewust worden van jouw gedachten

De Emotioneel Evenwicht (EE) behandeling maakt je bewust van jouw (vaak negatieve) gedachten over jezelf. Met deze methode leer je stil te staan bij jouw eigen manier van denken over situaties en de mensen om je heen en zo aandacht te besteden aan je eigen gedachten. Door je bewust te worden van jouw gedachten kun je ze een andere wending geven.

Tijdens de behandeling gaan wij samen ontdekken waar en hoe de zwakke energie is ontstaan. Zodoende kun je haar transformeren en loslaten. Hierdoor krijg je ruimte om een nieuw, positief zelfbeeld te integreren. Wij testen alle organen op zwakke plekken totdat er geen zwakke plekken meer zijn. Door de emotie sterk te maken, ontstaat een nieuw bewustzijnsniveau.

Meridiaan punten

Om in emotioneel evenwicht te geraken, dienen eerst alle negatieve energie en gedachten het lichaam te verlaten. Door behandeling van de meridiaan punten ontstaat dit evenwicht.

Enkele meridiaan punt voorbeelden:

 • het sleutelbeen is het meridiaan punt voor de nieren en staat voor angst en onzekerheid;
 • de pink is het meridiaan punt voor het hart en staat voor gekwetstheid en gebrek aan diepgang;
 • de duim is het meridiaan punt voor de longen en staat voor verdriet, depressie, obsessie en hoogmoed.

Door op de meridiaan punten te tappen of ze te masseren tijdens het opzeggen van een nieuwe affirmatie gaan deze open, waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuw, positiever zelfbeeld.Deze techniek wordt je bijgebracht zodat je hiermee thuis verder kunt. De behandeling kun je thuis dan zelf gewoon voortzetten.

Werkwijze 

Deze behandeling wordt alleen in combinatie met andere behandelingen gegeven, bijvoorbeeld de combinatie spiertesttechniek (kinesiologie) met Emotioneel Evenwicht voor een beter resultaat. Tijdens de behandeling geef ik advies over vervolgbehandelingen.

Spiertesten (kinesiologie)

Door de spiertesttechniek (kinesiologie) kan gemakkelijk met het onderbewustzijn gecommuniceerd worden. Het is een techniek waarbij iemands spierkracht wordt gemeten tijdens het beantwoorden van vragen. Ik maak gebruik van de O-ring test. Je kunt het vergelijken met een leugendetectortest.

Jij kunt bewust iets willen en plannen in het leven, maar als er iets in het onderbewustzijn zit dat niet congruent is met je bewustzijn, dan zal het je niet lukken. Door de spiertest kun je erachter komen welke blokkades er zijn.

Voorbeeld: je probeert succesvol te zijn en werkt daar hard aan, en toch lukt het niet.

Wat we doen is eerst gaan kijken of jouw bewustzijn en onderbewustzijn congruent zijn met elkaar. Mocht dit niet het geval zijn dan zal het lichaam reageren met stress en zal de spierkracht gedurende een paar seconden afnemen. De spiertest is een goede manier om veel van de eigen onbewuste, zelf ondermijnende mechanismen op te sporen. Het tappen op of masseren van de meridiaan punten helpt je om alle onbewuste sabotages te verwijderen, zodat jouw identiteit en eigenwaarde afgestemd zijn op wat jij wilt.

 

De duur van een behandeling

 • Duur: 120 minuten met vervolgbehandelingen van 60 minuten.
 • De eerste sessie is altijd in de praktijk. Alleen vervolg sessies kunnen via Zoom of Teams.
 • Tijdens de vervolgbehandeling bekijken we hoe sterk de verbetering is. Tevens kijken we of er andere emoties naar boven zijn gekomen. Ook de vervolgbehandelingen worden door jezelf thuis voortgezet.
 • De sessie is geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen
 • Tijdens de FEM behandeling kan gebruik worden gemaakt van de Emotioneel Evenwicht methode.
 • Te declareren via de aangesloten ziektekostenverzekeraars*

Disclaimer:

Ik ben geen helderziende en kan de toekomst niet voorspellen!

Ik ben geen arts, en kan en mag geen diagnoses stellen.

Bij bepaalde ziektebeelden adviseer ik altijd contact op te nemen met je (huis)arts. Mijn behandelingen helpen je vitaler, energieker en lekkerder in je vel te laten voelen.

Prijzen

Emotioneel Evenwicht wordt aangeboden voor € 80,- per uur

Disclaimer:

Vanwege de remmende effecten van herbeleving is deze therapie minder geschikt voor mensen die emotie-onderdrukkende medicijnen, slaapmiddelen of drugs gebruiken. De therapie is ook minder geschikt voor mensen die psychotisch zijn of er erg vatbaar voor zijn.

Maak een afspraak

Neem een moment voor jezelf zodat je weer volledig opgeladen datgene kan blijven doen waar jij het beste in bent.